A-laget förstärker med två nya spelare

30 oktober 2013 klockan 16:38

avegard

Från Väsby kommer 24-årige toppforwarden Timothy Avegård, och från Tierp backen David Alvfors, 21. David debuterade redan under tisdagen i bortamötet mot Österåker. Timothy blir spelklar på fredag då Rimbo tar emot Lidingö hemma.

Skador på bland andra Kim Åkerlund och Daniel Andersson gjorde läget något akut för lagledningen, som fick napp hos backen David Alfvors.

– När först Kim gick sönder, och sedan veckan Daniel så blev det helt plötsligt akut brist på backar, därför är jag jätteglad att det här löste sig så snabbt med David, säger Rimbos Coach Jesper Carlzon i en kommentar.

Kim Åkerlund skadade ett ligament i axeln i matchen mot Bålsta förra veckan och risken finns att han blir borta en längre tid. Daniel Andersson har problem med ett revben, men är förhoppningsvis snart tillbaka.

– Det är för tidigt ännu att säga hur länge Kim blir borta. I bästa fall kan han börja träna om någon eller några veckor, i värsta fall så blir han borta över en betydligt längre period. Daniels skada är av mindre allvarlig art, så jag räknar med att han kommer kunna börja träna inom kort.

Samtidigt blev det under onsdagen klart med 24-årige Timothy Avegård från Väsby. Både David och Timothy var i höstas på väg till Rimbo, men en förändrad jobbsituation för David gjorde att han var tvungen att tacka nej till kontrakt med Rimbo. Timothy ville pröva på spel i Väsby, division 1, men fick inte riktigt den speltid han hade hoppats på.

– Vi får nu två rutinerade och spelskickliga grabbar till laget och det är vi glada för. Det behövs nu när serien håller på att tajta ihop sig kring strecket och varje match blir viktig. Målet är fortfarande att vara bland de fyra första när sista matchen i grundserien har spelats den 19 november, den målsättningen har vi inte ändrat på.

Print Friendly, PDF & Email
Peter Hagbergh
Kommentarer
Här ger vi dig möjligheten att komma med åsikter om artiklar på vår hemsida. Vi har valt att använda kommentarsfunktion via Facebook då vi anser att det är mer intressant för andra att läsa vad du skriver om du inte är anonym. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Vi accepterar inte trakasserier, hot eller rasistiska inlägg.