Juniorer förstärker A-truppen

4 november 2014 klockan 17:24

J20

Lucas Forslund, back i Rimbos juniorlag är en av två spelare som förstärker A-laget.

Ett skadedrabbat Rimbo förstärker – ur de egna leden.

Rimbo fyller ut truppen när juniorer från de egna leden lyfts upp i A-truppen.
Lucas Forslund och Linus Larsson får nu chansen att prova på spel i A-laget.

Rimbos skadelista här under höstsäsongen varit längre än någon gång tidigare. Men istället för att leta spelare utifrån har tränaren Christer Westerlund haft tålamod och kommer nu ge spelare ur Rimbos egna J20-lag chansen.

– Lucas och Linus har varit med och tränat ett tag och har gjort sig förtjänt av att få vara med och slåss om speltid i A-laget, kommenterar ”Webben” sitt beslut.

– När vi befinner oss i den situationen vi gör och har flera spelare på skadelistan så finns det två alternativ: antingen förstärker vi med spelare från andra klubbar, eller så ger vi våra egna juniorer en chans. Det sistnämnda är i min värld det mest det mest korrekta och rättvisa mot både föreningen och spelarna i juniorlaget.

Rimbos J20-lag, utdömt av de flesta på förhand, har visserligen inlett säsongen med fyra raka förluster, men blir bättre och bättre för varje match som spelas. Den extremt tunna truppen (i dagsläget endast 13 spelare plus två målvakter) kom igång sent under höstsäsongen och består av spelare med ett väldigt åldersintervall – den yngste spelaren är 13 år, och den äldste 22.

– Just det faktum att juniorerna inte kom igång förrän i mitten av oktober spelar förstås en enorm roll. Men det är kul att vi kan ge de spelare som har ambitionen och viljan att utvecklas och som vill spela A-lagshockey, den möjligheten. Vi som förening har ett ansvar mot dessa spelare också.

Huruvida sejouren i A-laget blir tillfällig eller bestående vill Christer Westerlund inte spekulera i eller ge några garantier för.

– Det är förstås lite upp till spelarna själva. Och sedan får vi inte glömma bort att vi för närvarande har fem spelare borta på grund av skador och sjukdomar. Men målsättningen måste vara att försöka slussa in juniorspelare under säsongen. Vi måste tänka på framtiden också, menar ”Webben”.

Både Lucas och Linus är tänka att delta i tisdagens match mot IFK Österåker. Däremot är Lucas medverkan högst osäker på grund av en mindre hjärnskakning som han ådrog sig på måndagens träning.

Övriga spelare på Rimbos skadelista:

Jonathan Lundberg (knäskada)
Daniel Andersson (axelskada)
Jonatan Peterson (hjärnskakning)
Daniel Kandelén (ljumskskada)
Martin Karlsson (sjuk)

Print Friendly, PDF & Email
Redaktionen
Kommentarer
Här ger vi dig möjligheten att komma med åsikter om artiklar på vår hemsida. Vi har valt att använda kommentarsfunktion via Facebook då vi anser att det är mer intressant för andra att läsa vad du skriver om du inte är anonym. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Vi accepterar inte trakasserier, hot eller rasistiska inlägg.