vbk_samarbete

Rimbo och Vallentuna inleder samarbete

10 november 2016 klockan 08:10

Rimbo och Vallentuna har i dagarna gjort klart med ett samarbete på seniornivå. Syftet är att hjälpas åt med att utveckla våra spelare och ge dem de bästa förutsättningarna för att kunna ta nästa steg i sin karriär.

vbk_spelare

Utlånade från Vallentuna: Gustaf Petterson, Viktor Thim, Erik Stenbacka.

– Klubbarna har fört diskussioner under en längre tid om att hjälpa varandra med spelare, och har nu äntligen lyckats gå från ord till handling, kommenterar Rimbos tränare Mattias Lundblad det nya samarbetet.

Ytterst handlar överenskommelsen om att kunna låna spelare av varandra. Vallentuna får möjligheten att placera spelare i Rimbo, för att ge dem värdefull speltid i division 2, samtidigt som spelare i Rimbos A-lag ska kunna ges möjligheten att träna och spela med Vallentuna i division 1.

– Den här typen av samarbeten blir inte bättre än vad man gör dem till. I grund och botten handlar allt om vad individen själv vill. Ingen spelare kommer mot sin vilja att flyttas mellan klubbarna, men vi hoppas att alla ser möjligheterna i att vi hjälper varandra – och sig själv.

Informellt har de båda klubbarna jobbat tillsammans under en tid, då Rimbo redan i somras hjälpte backen Marek Pac att få chansen till division 1-spel i Vallentuna, och sedan en månad tillbaka återfinns backen Oscar German i Vallentuna, där han spelar med deras J20-lag.

Samtidigt kommer Rimbopubliken  få möjligheten att bekanta sig med tre Vallentunaspelare under en tid framöver. Junioren Gustaf Pettersson (19) gjorde premiär redan i matchen mot Lidingö i tisdags. Och under torsdagen ansluter Viktor Thim och Erik Stenbacka (båda 21 år) till Rimbos A-lag. Samtliga tre spelare lånas ut till Rimbo under en period.

–  Vi har hela säsongen haft en relativt tunn trupp och dras nu med en del skador och sjukdomar, så vi är väldigt tacksamma över att vi får den här möjligheten att låna in ett par spelare och samtidigt förbättra konkurrensen i vårt eget lag, vilket jag är övertygad om kommer att gynna hela truppen och våra möjligheter att göra bra ifrån oss i Alltvåan.

Samtidigt är inte Lundblad främmande för att lyfta upp spelare till Vallentuna i division 1.

– Absolut inte, det här är ett samarbete som i första hand ska främja spelarna och deras utveckling. Och då kan det mycket väl bli så att vi lånar ut spelare till Vallentuna för att de ska få känna på en något tuffare miljö.

Print Friendly, PDF & Email
Redaktionen
Kommentarer
Här ger vi dig möjligheten att komma med åsikter om artiklar på vår hemsida. Vi har valt att använda kommentarsfunktion via Facebook då vi anser att det är mer intressant för andra att läsa vad du skriver om du inte är anonym. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Vi accepterar inte trakasserier, hot eller rasistiska inlägg.